29.06.2017 14:27 Age: 237 days
Category: News

Drengedrømmen gik i opfyldelse


Drømmen om at leve af computerspil er gået i opfyldelse for 20-årige Michael Troelsen. Herningdrengen, der flyttede til Vejle for at gå på Campus Vejle Sportscollege, har skrevet kontrakt med Tricked E-sport om at stå for et kommende Tricked akademihold og undervisning i Counter Strike på Campus Vejle Sportscolleges e-sportslinje.

Men historien starter et helt andet sted. Michael begyndte sin gymnasieuddannelse på Herningsholm, men droppede af personlige årsager ud efter 1.g for udelukkende at hellige sig computerspillet Counter Strike. Drømmen var at spille på topplan for et hold, så han kunne leve af det, men det gik den forkerte vej.

Michael fik vendt op og ned på sin døgnrytme, og det gik ned ad bakke med spilleresultaterne og ranglisteplaceringen. Så da der var gået et år, søgte han ind på Campus Vejle Sportscolleges e-sportslinje, for at få vendt nedturen, hvor han startede i 2.g på handelsgymnasiets innovationslinje. Det var hvad der skulle til for at vende den negative udvikling.

Han kom ind på et hold og kom i gang med at spille on-line turneringer. Sammen sit hold, der hed ”Optimum”, kom han til at spille Nordic Masters, der var hans første internationale LAN-event, og holdet blev nr. 10 på den danske rangliste. Holdet gik i opløsning og Michael fik tilbud om at komme på et nyt hold, Alfa Gaming, der skulle spille i Lithauen i oktober 2016, hvor Michael sammen med sit nye hold vinder sit første internationale LAN-event som Campus Vejle elev.

For mig er en af de væsentligste grunde til at jeg kom tilbage og fik succes i e-sport, at jeg kom i skole igen og fik system og struktur på min hverdag, en fast døgnrytme, sundere kost på Campus Vejle og bedre sociale rammer”, fortæller Michael Troelsen og fortsætter: ”Det gav mere selvtillid, løftede mit spil og jeg fik selvfølgelig også min studentereksamen! Nu vil jeg se, hvad jeg kan opnå med det hele – give det en 100% skalle -  og se hvad det kan blive til med computerspillet. Hvis ikke det lykkes at etablere mig som topspiller, skal mulighederne for undervisning udbygges. E-sport er jo under hastig udvikling”.

I dag er han nyudsprunget handelsstudent og har nået sin drengedrøm, at leve af computerspil. Ud over at tjene penge som underviser og spiller akademiholdet, har han en twitch-stream, hvor han streamer live computerspil, der også giver en indtægt. Tilsammen er det nok til at han kan leve af det.