< Åbent hus 13. januar
08.12.2017 07:56 Age: 41 days
Category: News

Elever laver blogs


Som noget nyt skal elever på hovedforløbene lave blogs om deres faglige og arbejdsmæssige fremskridt under hovedforløbene. Hovedforløbet er den periode i elevernes uddannelse, hvor de er i praktik i virksomheder afbrudt af korte kursusforløb.

Formålet med indførelsen af blogs og portfolier er dels at introducere eleverne til denne form for online kommunikation og videndeling og dels at dokumentationsopsamling for elevernes uddannelsesforløb, hvor de viser de ting, de har lært – både under skoleophold og i deres praktikjobs, så både lærere og praktikvirksomheder kan følge med i elevens udvikling. Når eleverne skal lægge indhold i deres blogs, er det samtidig en god anledning til refleksion over egen læring og udbytte af skoleophold og praktiktiden i virksomheden.

Nicoline Orluff og Sabine Dahl, der er hhv. 22 og 24 år gamle, er blandt eleverne på det første hold, der er blevet introduceret til portfoliobloggen. Begge er kontorelever hos Ejner Hessel og godt i gang med deres hovedforløb: ”I starten var det lidt grænseoverskridende at lægge ting om en selv og ens arbejde ud på en WordPress blog. Men nu, hvor vi er kommet i gang med det, har vi vænnet os til det. Så nu er det helt fint. Det, vi lægger ud, er jo ikke nær så privat, som mange af de ting, man ser folk lægge ud på fx Facebook”.

Morten Gammelgaard, der er underviser på Erhvervsuddannelserne på Campus Vejle fortæller: ”Når vi som lærere kan følge med i elevernes udvikling, er en stor fordel for eleven. Det giver mulighed for at tilpasse den fremtidige undervisning til elevernes individuelle behov og hverdag. Når eleverne på den måde præsenterer deres læring og arbejdserfaring i en portfolioblog, kan det efterfølgende bruges til at dokumentere elevens faglig udvikling og arbejdserfaring over for nuværende- og fremtidige ledere. Bloggen indgår endvidere i den samlede bedømmelse af elevens hovedforløb, når dette afsluttes, og der skal gives karakter”.

Unge, der er interesserede i erhvervsuddannelserne, kan med fordel kigge forbi Campus Vejle i januar måned, hvor der er ikke mindre end to åbent hus arrangementer. Her kan de få alle spørgsmål omkring erhvervsuddannelserne besvaret og se skolen.