< Alle studieretninger oprettes på Handelsgymnasiet
31.10.2017 15:55 Age: 113 days
Category: News

Industriens uge på Campus Vejle


Mandag var unge elever fra Vinden Skoles 7.-9. klasser forbi Campus Vejle for at demonstrere, hvordan de arbejder med fremtidens fremstillingsteknologi i Campus Vejles FabLab. Arrangementet var åbent for alle og var en del af Industriens Uge, som er et ugelangt forløb, Trekantområdet Danmark har planlagt sammen med virksomheder og andre aktører inden for det industrielle område. Industriens Uge giver virksomheder mulighed for at finde inspiration til fremtidens produktion og virksomhedsdrift med fokus på intelligent industri, ny teknologi og forretningsudvikling.

Eleverne demonstrerede robot- og droneprogrammering, 3D-prototyping og meget andet, som de har arbejdet med ude på deres egen skole som en del af 21st Skills projektet, Campus Vejle har i samarbejde med Uddannelse og Læring/Vejle Kommune, Vinding og Mølholm skoler.

Mikkel Jensen, der er udviklingskonsulent i Trekantområdet Danmark besøgte arrangementet. Han var glad for at se, de unge mennesker har taget den nye teknologi til sig: ”De unge er motiverede for at lære det og viser glæde ved at arbejde med opgaverne, mens de fordyber sig i de nye værktøjer. Det er vigtigt for de unge at udvikle en innovativ tankegang, så de kan arbejde kreativt med teknologierne. Det klæder dem også på til at løse de udfordringer, de kommer til at møde på deres vej, hvad enten det er privat eller i deres kommende arbejdsliv. Det giver eleverne gåpåmod”.

Ruben Kirkegård, indehaver af virksomheden Pro Craft, der leverer indretningsløsninger til skoler og virksomheder var imponeret over de faciliteter, som Campus Vejle har bygget op i det nye IT-, Medie og Videnscenter: ”Jeg har fulgt Campus Vejle et stykke tid, og på mig virker det som om, at Campus Vejle har et godt bud på, hvad der skal til, for at klæde eleverne på med det, som erhvervslivet har brug for.  Det er godt, at eleverne oplever de rigtige teknologier, som virksomhederne arbejder med. Så er de klædt bedre på til at møde virkeligheden, når de en dag forlader skolen. Og så synes jeg det fedt, at Campus Vejle åbner op for at kommunens skoler kan gøre brug af faciliteterne. Det giver god mening at dele produktionsressourcerne med andre, så de ikke kun bliver brugt 10% af tiden. Ved at deles om ressourcerne, bliver det billigere for alle og dermed nemmere hele tiden at være på forkant med de nyeste teknologier”.

Trekantområdet rummer mange produktionsvirksomheder. Derfor giver det rigtig god mening, at man også på de merkantile ungdomsuddannelser arbejder med produktionsteknologier. Det giver de unge skoleelever og senere handelsstudenter god indsigt i det erhvervsliv, de skal ud i, hvor jobbene ikke altid kun handler om køb og salg, men hvor en solid uddannelse inden for det merkantile område sammen med indsigt i det produktionstekniske, klæder de unge rigtig godt på til at gå ind i en produktionsvirksomhed, uden at være på helt fremmed grund. Kombinationen af produktionsindsigt, indsigt i ny teknologi og kommerciel uddannelse er også attraktiv for virksomhederne.