< Industriens uge på Campus Vejle
02.11.2017 08:32 Age: 112 days
Category: News

Matilde og Katrine godt på vej


Eleverne på Campus Vejles erhvervsuddannelse, EUD Business, er nu i gang med at søge elevpladser. De næste, der bliver færdige på skolen og skal søge praktikpladser, er klar til læreplads fra den 1. februar 2018, så jagten på uddannelsespladser er godt i gang. Nogle er allerede nået i mål. Det gælder fx Matilde og Katrine, der allerede har fundet læreplads og endda fået fritidsjob i de butikker, hvor de skal starte.

Matilde Vår Lundberg, der er 21 år og oprindeligt fra Bogense, flyttede til Vejle for at læse EUD Business: ”Jeg har altid villet arbejde med mennesker. Derfor uddannede jeg mig til Social- og sundhedshjælper. Jeg arbejdede et par år på et bosted for handicappede og plejehjem, men fandt ud af, jeg gerne ville have kontakten med mennesker på en anden måde, end det som SOSU-hjælperjobbet gav mulighed for. Derfor valgte jeg at tage en EUD Business med speciale i detailhandel på Campus Vejle. Valget faldt på Vejle, fordi det er en hyggelig og pæn by, og min kæreste skulle også starte på uddannelse i Vejle”.

Matildes klassekammerat, Katrine Kristensen, der er 19 år og oprindeligt kommer fra Juelsminde, stemmer i med sin historie: ”Jeg var startet på mediegrafikeruddannelsen. Men der sad jeg for meget foran computeren, så jeg fandt ud af, jeg ville noget andet, hvor der var mere kontakt med andre mennesker. Kontakten med kunder i butikken lød interessant. Derfor valgte jeg også at læse EUD Business inden for detailhandel”.

Begge piger har allerede fået læreplads. Matilde starter i lære hos Petworld i Vejle og Katrine hos Matas i Hedensted. Begge starter den 1. februar i deres elevstillinger, og begge har ambitioner for fremtiden. De drømmer om en karriere inden for detailhandel – gerne som butikschef eller endnu højere, når uddannelsen er færdig, og der er samlet erfaring - og måske på lang sigt at åbne egne butikker.

Både Matilde og Katrine fortæller, at ”valget af EUD Business var rigtig. Det sociale samvær i klassen er godt og undervisningen interessant. Hverdagen er sjov og klassekammeraterne er gode til at samarbejde om projekterne og få hverdagen til at fungere i klassen”.

EUD Business tager som udgangspunkt tre år. Et år på skole efterfulgt af to år i elevstilling. Skulle der sidde en virksomhedsleder eller butikschef derude og overveje, om der skal ansættes en elev, så hjælper Campus Vejles praktikkonsulent gerne med mere information og hjælp til udformning af uddannelsesaftaler og med at finde den rette elev til jobbet.