E-sport

E-Sport er "den hemmelige" sportsgren i Danmark. E-sport er kæmpestort i udlandet og først nu ved at vinde frem herhjemme.

På Campus Vejle Sportscollege, har vi derfor startet en E-sportslinje, hvor eleverne har samme vilkår som eleverne på de øvrige sportsgrene.

E-sport er ikke "kun" computerspil. Det er taktik, teamwork og strategi. Det er også en professionel sportsgren, hvor præmiesummerne ved de største internationale turneringer er i millionklassen.

Vores nye IT, medie og E-sportscenter er et state-of-the-art high-tech-center med alt hvad hjertet begærer af udstyr og computerpower!

Vi har 85 monster PC´er med – de mest kraftfulde gamer-maskiner med de bedste grafikkort, der kan købes for penge og et rigeligt stort hul ud til internettet!

Derudover har vi Apple maskinrum med de største og fedeste Apple computere, der fås pt., robotbane med LEGO Mindstorm og masser af droner, der kan programmeres på Apple-maskinerne….

Huset er teknisk fremtidssikret til at kunne tage op til 200 flere af de kraftige maskiner, så der er plads til at vi kan tage flere eleverne ind på Danmarks største E-sportslinje!

Vi har pt. ca. 100 elever på E-sportslinjen, der kommer fra hele landet og bor i Vejle sammen med andre unge. De passer alle deres ungdomsuddannelse, samtidig med de dyrker E-sport. Hos os går de to ting hånd i hånd – vil man være med på E-sportslinjen skal man nemlig passe sin skole – og er man lovligt forhindret i passe sin skole – fx pga. deltagelse i et E-sportsstævne, indhentes det tabte med ekstraundervisning!

At dyrke E-sport på professionelt niveau kræver også fysisk træning og sund kost - ellers kan man ikke holde til at sidde spille længe af gangen, være skarp i hovedet og have hurtig reaktionsevne. På Vejle Sportscollege stiller vi ikke kun high-end spillefaciliteter til rådighed for E-sportsudøverne. De har også gode muligheder for fysisk træning, sund ernæring og træning med coaches og professionelle spillere fra Team Tricked E-sport - et professionelt team - der hjælper eleverne med til at udvikle deres evner inden for E-sport. Ud over den skemalagte E-sportstræning, der finder sted flere gange om ugen, kan eleverne træne E-sport hver dag efter skole – og i weekender - i det nye E-sportscenter, hvor de kan arrangere konkurrencer med hinanden og arbejde med IT – og de har adgang til Campus Fitness uden for skoletid, når fysikken skal holdes ved lige.