EUV er for dig, der er 25+ år


Uddannelsens sammensætning

Som voksen er du EUV'er (Erhvervsuddannelse for Voksne), og det betyder, at du via en realkompetencevurdering forud for opstarten på din uddannelse får vurderet, hvorvidt tidligere uddannelse og evt. relevant erhvervserfaring danner basis for merit for nogle fag eller noget af læretiden. Herefter tilrettelægges et individuelt uddannelsesforløb, der varierer i indhold og længde fra voksen til voksen. Det typiske EUD forløb indeholder følgende elementer:

Grundforløb

Grundforløbet, som er det første ca. ½ år af uddannelsen, finder sted i Åbent Læringscenter, som er Campus Vejles voksenmiljø. I Åbent Læringscenter kan du påbegynde din uddannelse, når det passer dig og med de fag du mangler. Vi byder velkommen til nye elever hver uge, og vore voksne elever sætter pris på studieformen, hvor man meget af tiden arbejder med selvinstruerende materialer med mulighed for at trække på en vejleder. Indimellem er der lærer-oplæg og gruppearbejde, men det meste af tiden tilrettelægger man selv sin dag og sine pauser. Læs mere om at tage sit grundforløb i Åbent Læringscenter her.

Grundforløbet til EUD består af følgende fag:

  • Afsætning C
  • IT C
  • Erhvervsøkonomi C
  • Engelsk C
  • Dansk C
  • Uddannelsesspecifikt fag

 

Hovedforløb

Efter grundforløbet følger op til 2 års læretid, som foregår i en virksomhed. Læs mere om denne mulighed her. Hvis ikke der viser sig en læreplads lige med det samme, kan du påbegynde læretiden i skolepraktik. Læs mere om denne mulighed her
Udsigter til læreplads:
Der er rimelige udsigter til en læreplads for de voksne, der vælger at tage en EUD, og som er fleksible i deres valg af læreplads og har en vis geografisk fleksibilitet.


Der er også mulighed for efter EUD grundforløbet at gå videre på EUX med henblik på at få adgang til bl.a. kontoruddannelsen. Læs mere herom her.

 

En EUV med EUD giver adgang til: 

  • Detailhandelsuddannelsen
  • Handelsuddannelsen
  • Eventkoordinatoruddannelsen

Hent EUV-EUD brochuren her.

 

Sådan kommer du ind:

Send en mail til eudvejledning@slet-dette.campusvejle.dk, hvor du skriver, at du gerne vil meldes ind på EUV. Husk at skrive dit navn og telefonnummer i mailen. Så kontakter vores vejledere dig med henblik på indmeldelse og for at aftale tid til en realkompetencevurdering.

 

Lokal uddannelsesplan

Du kan finde den lokale undervisningsplan ved at klikke her.