Mød eleverne

Malak El-Qut, 20 år, EUX Business - den erhvervsfaglige studentereksamen

Jeg valgte EUX Business fordi alle veje ligger åbne med en EUX. Fagene er på gymnasialt niveau, hvilket giver gode muligheder for at læse videre og det er også muligt at gå ud i et elevjob og blive faglært. Oprindeligt ville jeg har læst markedsføringsøkonom efter de første to år, men tanken om et job var tillokkende, så jeg ombestemte mig og tog en elevplads på Vejle Kommune i stedet. Det har jeg ikke fortrudt. Det er fedt at være elev på Vejle Kommune, hvor man får både ansvar og rigtige opgaver allerede den første dag man møder ind på jobbet, og når elevtiden er gennemført, kan jeg søge videregående uddannelse på lige fod med andre studenter.

Skoletiden på Campus Vejle var god. Lærerne var søde og gode til at bakke os elever op. Jeg anbefaler gerne EUX business til andre, når jeg bliver spurgt – det plejer jeg at gøre, for man kan jo gå alle veje med en EUX Business.


Frederik Ottesen Westmark, 17 år, EUX Business - den erhvervsfaglige studentereksamen

Da jeg skulle videre fra folkeskolen og ind på en ungdomsuddannelse, valgte jeg EUX Business, fordi jeg gerne ville hurtigt ud i erhvervslivet. For mig var det vigtigt, at der var to års elevtid indbygget i uddannelsen, så jeg kunne komme hurtigt ud og arbejde. Den virkelighedsnære arbejdsform var tiltalende i forhold til at få noget direkte brugbart med fra skolen ud på arbejdsmarkedet.

Selvom det var lidt hårdt i starten at omstille sig fra folkeskolen til et liv på ungdomsuddannelse, hvor man selv har ansvaret for egen indsats på uddannelsen - men det er fedt - at man bestemmer mange ting selv.

Miljøet på skolen er dejligt med en masse af flinke mennesker, og der er spændende opgaver at tage fat i på uddannelsen. Det fedeste ved at gå på EUX business er de frie projekter, hvor man selv har meget indflydelse på indholdet og de sociale arrangementer, hvor man mødes med vennerne.

Når jeg er færdig med EUX Business, vil jeg læse til biløkonom og arbejde med finansiering og salg af biler. På sigt drømmer jeg om at starte egen handelsvirksomhed.