Grundforløb 2


Du arbejder med følgende fag på grundforløb 2:

  • Afsætning C
  • IT C
  • Organisation C
  • Matematik C
  • Erhvervsøkonomi C
  • Erhvervsfag


Du arbejder tværfagligt med fagene gennem 3 virksomhedsforløb, der er særligt tilrettelagt til den fagretning du har valgt. Du kan vælge mellem 4 forskellige fagretningen. Se mere nedenfor.

Fagretning: Kontor (Administration)

Alle virksomheder har brug for folk med forstand på administration. Ikke kun offentlige kontorer arbejder med administration - også handelsvirksomheder og produktionsvirksomheder har kontormiljøer, hvor folk arbejder med forskellige former for administration, hvad enten det er salgsadministration, økonomi eller noget helt tredje. På fagretningen kontor kan du komme til at arbejde med Geodis Wilson, Bestseller og Vejle Kommune, så du både får indblik i administrative opgaver i private virksomheder og i det offentlige.

Fagretning: Handel (Business to Business)

Ikke alt handel foregår i butikker. Der finder rigtig meget handel sted mellem virksomheder. Handel mellem virksomheder kaldes "Business to Business" eller BtB. Når virksomheder handler med hinanden, foregår det på helt andre måder, end når almindelige forbrugere køber varer i butikker. På fagretningen handel kan du komme til at arbejde med virksomheder som jem & fix, Fertin Pharma og Sügro. Alle 3 handelsvirksomheder som befinder sig i hver sig branche, og med hver deres særlige fokus, således at du efter de tre virksomhedsprojekter på handel, står med de bedste kort på hånden til at få en elevplads inden for fagretningen handel. 

Fagretning: Detail (Business to Consumer)

På fagretningen detail arbejder du på tværs af mange forskellige virksomheder, derhver især driver detailhandel på forskellige måder. I løbet af de 3 virksomhedsforløb på detail kan du komme til at arbejde med følgende virksomheder Sport24, Rema1000 og Jelling Musikfestival.

Fagretning: Event

På fagretningen event skal du arbejde med at planlægge og gennemfører større og mindre events. Du kender sikkert til festivaller og andre større events, og formodentlig har du allerede deltgaet i flere forskellige events. Men kun de færreste ved hvor meget økonomi, logistik, planlægning og markedsføring, der lægger bag en større event som fx. Jelling Musikfestival. På  fagretningen event kan du komme til at arbejde med virksomheder som Jelling Musikfestival, Sport24 og og Bestseller.

Afslutning på GF2: Grundforløbsprojekt (Prøve i din valgte fagretning)

Som afslutning på Grundforløb 2, skal du lave et grundforløbsprojekt. Grundforløbsprojektet er en prøve i din valgte fagretning. Har du eksempelvis valgt fagretningen handel, så skal du til grundforløbsprøve i et handelsprojekt. Du er selv med til at bestemme, hvad det skal handle om, men det er et krav, at du består grundforløbsprojektet, før du kan gå i hovedforløb og tage en elevplads.

Allerede nu, efter det første år, kan du tage en elevplads inden for handel, detail eller event-området. Det er de samme hovedforløb, som man kan tage, hvis man går på EUD Business. Du skal igennem det andet år - studiekompetenceåret - før du kan gå i hovedforløb inden for logistik, økonomi, finans og administration.