19 fik Cambridge eksamen

Resultaterne af de 19 elevers Cambridge engelsk eksamen er netop løbet ind, og alle 19 elever har bestået engelsk på højt niveau og får det internationalt anerkendte certifikat. 

Undervisning i Cambridge engelsk tilbydes særligt talentfulde elever i 2. og 3.g i handelsgymnasiet, som har speciel interesse for faget engelsk og gerne tager en ekstra tørn med at nå op på advanced level i sproget. Kurset er en ekstra aktivitet, der foregår udenfor skoletid.

Campus Vejle har status af prøveforberedende skole. Studieskolen i København står for at afvikle eksamen flere steder i Danmark – heriblandt i Vejle. Prøven, der består af fire forskellige discipliner, som dækker lytteøvelser, grammatik, samtale og skriftligt engelsk. Derfor arbejdes der med netop disse discipliner i undervisningen, der strækker sig over 20 undervisningsseancer fordelt ud over skoleåret.

Pernille Kling, der går i 2.g på Businesslinjen, fortæller: ”Jeg valgte at deltage i Cambridge engelsk fordi det er en fordel, når jeg skal læse videre. Det er også en fordel for mig, at have certifikatet, når jeg gerne vil have et udlandsophold under mine kommende universitetsstudier. Og så er det rart at forbedre sig og få prøvet af, hvor man ligger henne i niveau”.

Søren Mørch, der går i klasse med Pernille, fortsætter: ”For mig var det vigtigt at udnytte muligheden, når den var der, i stedet for at risikere at mangle certifikatet senere hen, hvis man får brug for det. Det ser godt ud at have på CV´et, og så er det fedt at blive god til sprog, hvilket vil hjælpe på de videregående uddannelser, hvor litteratur og undervisning ofte er på engelsk”.

Begge elever er enige om, at det socialt har været rigtig godt at være en del af Cambridge engelsk-holdet. Timerne har været meget koncentrerede, men arbejdsformen med fælles taleøvelser og gruppeopgaver har været med til at fremme det sociale på tværs af gymnasiets klasser. Alle har valgt at være med af samme årsag, så motivationen for at yde en indsats har været høj for alle på holdet. Det giver et godt sammenhold og fælles motivation.

Certifikatet for bestået eksamen giver eleverne ekstra gode muligheder, hvis de vil læse eller arbejde i udlandet, da certifikatet er bredt anerkendt i Europa.