500 dansere til dansedage

500 danseglade efterskoleelever til dansedage på Campus Vejle Sportscollege

I denne uge har efterskoleelever fra hele Jylland og Fyn været til dansedage på Campus Vejle, hvor de har modtaget undervisning af instruktører fra Stepz – Danmarks førende dansestudio.

Det er andet år i træk, at elever fra hele landet kommer til Campus Vejle Sportscollege for at få danseundervisning fra de bedste instruktører og samtidig lære mere om de muligheder der er for at kombinere ungdomsuddannelse med fortsat udvikling og vedligeholdelse af både fysisk form, danseglæde og –talent.

Danselinjen på Campus Vejle Sportscollege er populær. Mange unge er interesserede i dans, men det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, når man går i fx gymnasiet og samtidig ønsker at udvikle sig dansemæssigt.

Helen Dohlmann, der ejer Stepz, som samarbejder med Campus Vejle om levering af danseundervisning på danselinjen, fortæller: ”Mange dygtige ungdomsdansere falder fra, når de starter i gymnasiet. Derfor er det fedt, når så mange unge fra efterskolernes danselinjer kommer med til disse dansedage. De unge, der vælger at tage på sportscollege får faste rammer og hjælp til netop at få hverdagens studieaktiviteter passet ind i dansetræningen. De bliver gjort fysisk klar til at tage danseuddannelse og får samtidig den studentereksamen, der er adgangsgivende til danseuddannelserne på Statens Teaterskole og Musicalakademiet”, og fortsætter: ”Mange unge, der ikke kropslig udviklet til at starte på danseuddannelserne, bliver plaget af skader. Derfor er det vigtigt, at de holder formen ved lige under ungdomsuddannelsen, så de har mulighed for at træffe et reelt valg i retning af videregående uddannelse inden for dans, når de er færdige på Campus Vejle, hvis de ønsker at gøre dans til en karriere vej”.

Ofte går turen rundt om Stepz dansestudio på et års danseuddannelse, inden dansekarrieren tager fart. Mange af de kendte danske dansere og koreografer har taget deres første danseuddannelse på Stepz, inden de er draget ud i verden for at arbejde med dans.

På Campus Vejle har man et godt sammenhold og træningsmiljø på danselinjen. Der går p.t. 7 dansere på Campus Vejles danselinje.  Skulle der være unge dansere, der gerne vil prøve kræfter med danselinjen på Campus Vejle Sportscollege, afholdes der en åben dansedag d. 4/11, hvor alle danseinteresserede unge kan melde sig til og opleve en dag med dansetræning af Stepz instruktører og samtidig høre mere om mulighederne på Campus Vejles Sportscolleges. Interesserede kan se mere om dansedagen på http://www.vejle.stepz.dk