EUD-elever tager til Hamborg

EUD Businesselever tager til Hamborg på juleinspirationstur

Den 27. november tager cirka 60 EUD Businesselever fra Campus Vejle på inspirationstur til Hamborg. Turen er delt op i to dele. På turens første del skal eleverne rundt i Hamborg og se de 9-10 forskellige julemarkeder, der er i byen på det tidspunkt, de er dernede. De skal undersøge hvordan julemarkederne fungerer, om der er særlige aktiviteter eller andre forhold, de kan overføre til deres eget årlige julemarked i Vejle.

På turens anden del skal de undersøge konceptbutikker. Underviserne på EUD Business har udvalgt en række butikker, der er knivskarpe på koncepterne: ”Eleverne skal udforske handelslivet i en storby. Det kan være en god oplevelse for de unge handelselever at se, hvordan man kan udforme og drive butikker på andre måder og for andre målgrupper, end det vi normalt oplever i Danmark”, fortæller Aage Jensen, der til dagligt underviser eleverne på EUD Business.

Charlotte Witt, der er uddannelseschef på EUD Business fortæller: ”Hamborgturen er en god årlig tilbagevendende begivenhed for vore EUD-elever. Det er selvfølgelig først og fremmest en tur med klare faglige mål, og der er opgaver, der skal løses i forhold til det kommende julemarked, men derudover er det også en social tur. Det er vigtigt, at eleverne har gode oplevelser i studietiden. Det styrker det sociale miljø og skaber sammenhold på tværs af klasserne”.

Eleverne skal opstille og drive 10 boder, hvor de i samarbejde med 10 lokale virksomheder primært skal sælge fødevarer og drikkevarer. Fx vil der være produkter fra Osteriet, Bindeballe Købmandsgård, Vinoble og Jelling Bryghus. Eleverne arrangerer små events og konkurrencer i alle boderne og sørger i øvrigt for at hygge om de besøgende, der kigger forbi.

EUD Businesselevernes årlige julemarked finder traditionen tro sted på Søndertorv i Vejle. I år afvikles julemarkedet den 6. – 8. december.