EUX talenterudvikling i Finland

16 EUX Businesselever tager til Finland på talentudvikling

Iværksætteri er på dagsordenen i disse dage, hvor en gruppe unge EUX Businesselever på Campus Vejle arbejder med iværksætteri og international handel efter skoletid i et talentudviklingsudviklingsprogram, der hedder Nordplus. Projektet kulminerer i uge 47, hvor de unge tager en uge til Finland for at holde møde med finske forretningsfolk for at sælge danske produkter til Finland.

De 16 1. årselever har selv ansøgt om optagelse i projektet, der handler om at eksportere danske julevarer til Finland. De unge har haft til opgave at finde og udvælge danske produkter, der kan have markedspotentiale i Finland. På turen skal de blandt andet på virksomhedsbesøg i finske virksomheder, og de skal mødes med finske forretningsmænd og forsøge at sælge produkterne ind på det finske marked.

En lokal finsk partnerskole er involveret i projektet. Casper Overgaard og Ceciliea Poulsen fortæller: ”Vi meldte os til projektet, fordi vi gerne ville forbedre vores engelskkundskaber og lære studerende i andre lande at kende. Vi glæder os derfor meget til at stifte bekendtskab med en anden kultur og til at møde den værtsklasse på den finske skole, vi samarbejder med, som har planlagt alle vore aktiviteter i fritiden, mens vi er der”.  Det er dog ikke første gang de unge i talentudviklingsprojektet snakker sammen. Eleverne i den finske klasse har holdt møder med de danske elever via Skype.

Efter turen til Finland skal EUX Businesseleverne udvikle nye forretningsideer og deltage i Young Enterprise konkurrencen, som Fonden for Entrepreneurskab laver hvert år.

Talentprojektet Nordplus er primært for unge, der har interesse og talent for iværksætteri. Indholdet i projektet spiller sammen med iværksætteriundervisningen på EUX Business og har til formål at pirre til de unges interesse for at skabe egne virksomheder. De har mulighed for at etablere virksomheder, mens de går på skolen, og blive en del af det iværksætterfællesskab, der er i skolens eget Idea House.