fra 02 til 10 på AVU

Fra 02 til 10 - AVU satte en ny retning for Signe

Det seneste halve år har flyttet meget for 19-årige Signe Baumann Pedersen. Selvtilliden og skolekundskaberne har fået et boost på Campus Vejle VUC, hvor Signe har gået på Almen Voksenuddannelse (AVU) og samtidig modtaget ordblindeundervisning.

Skoletiden har ikke altid været sjov for Signe, der først fik konstateret sin ordblindhed i 6. klasse. Men ordblinderygsæk og senere ordblindeundervisning i trygge rammer på Campus Vejle VUC har vendt skuden for den unge kvinde. Pludselig er der masser af mod på uddannelse, nu hvor karaktererne på 02 og 4 er blevet skiftet ud med 7-taller og 10-taller.

Spørger man Signe, hvilke ord hun vil sætte på sit forløb på Campus Vejle, svarer hun: ”Det har været hårdt arbejde. Selvtilliden er vokset. Jeg har udviklet mig fagligt. Det hele er sådan set bare blevet bedre”!

Signe er bosat i Fredericia, men valgte at gå på Campus Vejle, da studiemiljøet her tiltalte hende mere og opstartstidspunktet passede bedre i forhold til det børnehavejob, hun var beskæftiget i, indtil hun startede på AVU og OBU i januar måned.

Nu, hvor 9. klasses eksamen er i hus med flotte karakterer, er uddannelsesplanerne lagt. Til august starter Signe på grundforløb 2 på SOSU-skolen. Lige nu er slutmålet at blive uddannet til pædagogisk assistent. Hvis de gode oplevelser med uddannelse fortsætter, går drømmene i retning af en fuld pædagoguddannelse.

Det handler om at sætte sig nogle mål, gå efter dem, og sige til sig selv, at man godt kan nå dem”, fortæller Signe, der mener at hendes historie er vigtig for andre, der måske står i samme situation, som hun selv stod i, inden hun valgte at gå på VUC: ”Hvis det kneb med succesoplevelserne i folkeskolen, så er der masser af hjælp at hente, og løbet er bestemt ikke kørt. Det er bare at gå i gang. På AVU er der både nye venskaber, gode lærere, der hjælper dig igennem, og der er plads til at være den, du er”!

En AVU er adgangsgivende til ungdomsuddannelserne. Så hvis man gerne vil have en erhvervsuddannelse eller måske mangler noget for at komme ind på HF, så er uddannelsen værd at kigge nærmere på. Er man ordblind, kan man modtage gratis ordblindeundervisning tre timer om uden på Campus Vejle VUC.

Interesserede kan læse mere om både AVU og OBU på hjemmesiden.