Frederikke vandt PIU-konkurrence

Frederikke fik overrakt præmie af undervisningsministeren

20-årige Frederikke Joy Kindt-Larsen fra Vejle, der i juni sidste år blev færdig som handelsstudent på handelsgymnasiets internationale linje, har netop vundet 2. pladsen i konkurrencen om at beskrive sine oplevelser under sit internationale praktikophold. Præmien på 5000 kroner blev overrakt af undervisningsminister Merete Riisager.

Praktik i udlandet – eller PIU som det hedder – er en blandt flere internationale aktiviteter, som handelsgymnasiet tilbyder eleverne, og er en del af EU´s mobilitetsprogram, der gennem udlandsophold har til formål at øge de unges mobilitet og lyst til at arbejde eller studere i andre EU-lande. Noget som handelsgymnasiet netop har opnået Erasmus+ VET Mobility Charter for, der er en blåstempling af kvalitetsniveauet i handelsgymnasiets internationale aktiviteter.

Frederikkes praktikophold gik til Frankrig, hvor hun i et halvt år opholdt sig på den franske riviera. Her arbejdede hun i receptionen på det familieejede Hotel Le Provencal, der ligger på halvøen Giens.

Det var eventyrlyst og ønsket om at styrke franskkundskaberne, der fik Frederikke til at søge et halvt år til udlandet efter studenterhuen var i hus: ”Jeg er vokset op i en globaliseret verden, hvor kulturforståelse og sprogkompetencer kan være afgørende for karrieremulighederne. Virksomheder handler mere og mere internationalt. Derfor er der et enormt behov for dygtige sproglige aktører. Formålet med mit praktikophold var derfor at opnå kulturel og sproglig indsigt, så jeg i fremtiden kan søge en international karriere. Mit ophold i Frankrig gav en unik mulighed for at opnå solid indsigt i franske handelsmæssige og kulturelle forhold, som jeg aldrig ville få samme mulighed for at erhverve mig gennem studier i Danmark”.

Halvdelen af arbejdstiden arbejdede Frederikke i receptionen. Den anden halvdel af tiden arbejdede hun på et strategiprojekt, der havde til formål at afklare hotellets muligheder for at markedsføre sig over for kunder i Norden.

Frederikke anbefaler gerne andre at tage af sted. Under sit ophold, var hun indlogeret sammen med hotellets øvrige franske medarbejderstab. Det har givet både venner og netværk – og en meget tættere relation til fransk kultur, som man kun får ved at være sammen med de lokale – også uden for arbejdstiden: ”Det giver et fantastisk internationalt perspektiv og er en oplevelse for livet. I første omgang kan det være grænseoverskridende at tage på et langt udlandsophold væk fra sin danske familie og venner, men det giver stor personlig udvikling og selvstændighed så det basker”!