IT-satsning flyttes til Farveriet

Campus Vejle placerer udvidet IT-satsning i nyindrettet kreativt superhus

Campus Vejle store satsning på IT og E-sport er vokset så meget, at der er behov for nye rammer. Derfor har Campus Vejle indgået aftale med Vejle Kommune om at leje det gamle farveri, der ligger i hjertet af Kommunens kreative iværksættermiljø i forbindelse med Spinderihallerne.

Det nye IT-superhus kommer til at rumme ca. 200 E-sportselever og en lang række andre IT- og medieaktiviteter, som Campus Vejle tilbyder eleverne på deres fire ungdomsuddannelser. Udflytningen er et resultat af et flerårigt strategisk arbejde omkring udvikling af 21st Century Skills og Computational Thinking og IT i ungdomsuddannelserne. Og strategien har virket. IT-aktiviteterne er blevet så omfangsrige, at de ikke længere kan rummes i de eksisterende rammer på Boulevarden. I stedet indrettes et nyt og unikt IT-studiemiljø i det gamle farveri. Det nye hus indrettes i ”New-Yorker-stil” med et råt og industrielt design, hvor de unge kan boltre sig og løfte deres IT- og mediekundskaber til nye højder. Huset indrettes i samarbejde med Uddannelse og Læring til de unge fra Generation Z – de digitale indfødte – og kommer ud over E-sport til at rumme aktiviteter som programmering, designtænkning, gamification, makerspace og kreativitet krydret med innovation og iværksætteri. Mange af de unge vil blive fremtidens iværksættere inden for IT, medier og kommunikation, så placeringen sammen med iværksættermiljøet i Spinderihallerne er optimal.

”Vi er glade for det mangeårige og gode samarbejde med Vejle Kommune om udviklingen af byens uddannelsesmiljø og ikke mindst de daglige aktiviteter, vores uddannelseschef Ruben Krog udvikler og gennemfører sammen med Uddannelse og Læring”, fortæller Morten Weiss-Pedersen, der er direktør på Campus Vejle.

Bruno Lindskjold, vicedirektør og rektor for gymnasieafdelingen fortsætter: ”Med den nye store IT-satsning bliver Campus Vejle nu en af kun tre spydspidsskoler i Danmark inden for programmering med Swift og X-code. Det gør os til et kraftcenter for talentudvikling af elever med IT-kompetencer allerede fra folkeskolen, gennem vore fire ungdomsuddannelser og helt frem til universiteternes IT-uddannelser, der kommer til at nyde godt af den øgede talentudvikling, der vil finde sted i vores nye hus”.

Det overvejes at kalde det nye hus ETC, der på bedste vis kan dække over de aktiviteter huset vil rumme.