Jacob Hindsgaul til ungdoms-OL

U19 rytter fra Campus Vejle Sportscollege til ungdoms-OL i Argentina

Jacob Hindsgaul fra Middelfart, der har kørt landevejscykling siden han var 12 år gammel, blev for tre uger siden udtaget til ungdoms-OL i cykling i Buenos Aires. De seneste 14 måneder har den unge rytter plejet og udviklet sit sportstalent på Campus Vejle Sportscollege, samtidig med han har passet sin gymnasieuddannelse på Handelsgymnasiet Campus Vejle. I Argentina bliver Jacob Hindsgaul udfordret af ikke mindre end fem forskellige cykeldiscipliner, der indgår i den samlede konkurrence i Buenos Aires.

Jacob, der normalt kører landevejsløb, er fortrolig med discipliner som enkeltstart, landevejsløb og gadeløb. Men til ungdoms-OL skal den unge rytter gennem yderligere to mountainbikediscipliner, der ligger lidt uden for den type cykling, han træner til hverdag. Konkurrencen er en slags etapeløb med point, hvor det hold, der på sidstedagen har samlet flest point gennem alle fem cykeldiscipliner, vinder konkurrencen. Det danske hold består af to kvindelige og to mandlige ungdomsryttere. En af hvert køn med baggrund i hhv. landevej og mountainbike.

Cykelrytterne rejser sammen med et par håndfulde andre unge danske sportsudøvere, der stiler op i forskellige andre sportsgrene, så det bliver en god tur, der ikke kun handler om sport men også socialt samvær med andre unge.

Det har været en fantastisk sæson med flere højdepunkter. Et af dem var for et par uger siden, hvor jeg var med til U19 VM i Østrig. I sommers vandt jeg DM i U19 enkeltstart, så med denne udtagelse til ungdoms-OL har det været den bedste sæson i min cykelkarriere indtil nu”, fortæller Jacob Hindsgaul, og fortsætter: ”Lige nu kører jeg for Herning Cykleklubs U19 team, men har skrevet kontrakt med Team Coloquick, hvor jeg skal køre fra næste sæson. Valget faldt på dette hold, da de har meget fokus på at udvikle unge ryttere. Holdet deltager i mange U23 løb, der er næste løbskategori for mig, når jeg vokser ud af U19”.

Den nært forestående cykelkonkurrence løber af stablen 13.-18. oktober 2018. De unge atleter drager afsted mod Argentina allerede i morgen, så de har en uges tid derovre til at prøve ruterne af og vænne sig til de anderledes omgivelser og klima.