< HEBE "UDE AF KONTROL"
24.01.2018 09:27 Age: 88 days
Category: News

At rejse er at vokse


For 23-årige Alexander Nielsen fra Vejle, der fik sin HF-hue på i sommeren 2017, lå det ikke lige for at skulle læse videre efter sommerferien. Skoletræthed og rejsetrang fyldte meget, og den unge mand var egentlig på vej ud af HF allerede i løbet af første år – men et eller andet gjorde, at han holdt fast, og gjorde sin HF færdig. Kun to dage efter studentergilderne var overstået, sad han i et fly på vej mod Gran Canaria, og han har ikke set sig tilbage siden da.

”Skoletrætheden var overvældende, og mentalt var jeg stemplet ud af HF-uddannelsen. Men forstående lærere og vejledere gav mig lidt tid til at opdage, hvad livet uden skole var. Jeg fik en tænkepause. Jeg opdagede, at det var nødvendigt at bide i det sure æble og samle mig selv op, for det ville være bedst for mig at gennemføre uddannelsen. Dels fordi den åbner døre til videre uddannelse senere i livet, og dels fordi det var vigtigt for mig at vise, at jeg rent faktisk kunne gøre det, jeg var startet på, færdigt”, fortæller Alexander, der i dag lever livet som rejseguide i Spies koncernen. ”…at gå på HF var egentlig fantastisk, når det kom til stykket! Vi blev udfordrede hver dag, så der var altid noget at arbejde sammen om og snakke med klassekammeraterne om, når opgaverne skulle løses… og det at blive fortrolig med at fremlægge opgaver foran en forsamling klassekammerater har hjulpet mig sidenhen. Det er godt at have øvet sig på, når man står foran en flok nyankomne turister til velkomstmøde og skal introducere dem til den destination, de nu er landet på i et fremmed land”.

Den unge mands første udfordring var 3 måneder som guide på Gran Canaria. Derefter kom han til Ægypten, hvor han stadig er udstationeret.

”…Livet som rejseguide er både spændende og udfordrende. Og det er personligt udviklende. Når man står i et fremmed land med ansvaret for en gruppe turister, og der opstår problemer, der skal løses, kan man ikke bruge skoleelev-mentaliteten til noget. Selvom en opgave ikke altid er lige sjov, nytter det ikke noget at lade den ligge. Andre mennesker er afhængige af, at du får den løst. Der er forventninger til, at du klarer udfordringerne – både fra gæsterne og fra arbejdsgiverne. Det ansvar vokser man af”.

Alexander drømmer om en fremtidig karriere i rejsebranchen. Der er mange forskellige udviklingsmulig-heder der. I første omgang skal livet som guide dog udforskes. Senere håber han på at få mere ansvar og bliver service manager eller destination manager. Alle i rejseselskabernes serviceorganisationer ude på destinationerne er startet som guider, og ved derfor, hvad jobbet indebærer, når de på et senere tidspunkt rykker op i hierakiet og får ledelsesansvar for andre guider i udlandet.

Alexander runder interviewet af: ”På lang sigt går drømmene i retning af et job inden for HR-området på hovedkontoret. Lykkes det, kan det sagtens tænkes, at de synes jeg skal have noget formel videregående uddannelse inden for HR-området. Så er det jo rart at have min HF-eksamen i baghånden, da den er adgangsgivende til mange uddannelser”.

Alexander Nielsen, der kiggede forbi og hilste på sine gamle lærere på HF, var hjemme på en uges ferie for at besøge familien. På søndag tager han flyet tilbage til Ægypten, hvor han skal være indtil april. Derefter rykker han til Kreta for at være guide der.