Test

International praktik på EUX

EUX Business på Campus Vejle har haft besøg af repræsentanter fra Jyväskylä Educational Consortium og Rocfriesport – begge erhvervsskoler i henholdsvis Finland og Holland. Formålet med besøget var at etablere samarbejde om udveksling af elever i international praktik inden for detailhandel og BtB-handel.

Campus Vejle har gennem 7-8 år samarbejdet med de to skoler, men som noget nyt, kommer samarbejdet til at handle om udveksling af elever i international praktik. Helt konkret betyder det, at elever fra EUX Business på Campus Vejle kan komme tre uger til Finland eller Holland i detailhandelspraktik eller BtB-handelspraktik i Holland. De to udenlandske skoler er større end Campus Vejle og har stor erfaring med udveksling af praktikelever, så eleverne fra Vejle, der vælger at tage af sted, vil blive mødt af velordnede forhold i udlandet. 

”De unge, vi sender afsted på international praktikophold, får meget ud af at være afsted”, fortæller Charlotte Dalgaard, international koordinator, og fortsætter: ”De får flyttet grænser, lærer om fremmede handels- og virksomhedskulturer og forbedrer sig sprogligt, når de gennem tre uger er nødt til at kommunikere på fremmedsprog”.

Praktikopholdet i udlandet varer tre uger og ligger i uger 6, 7 og 8.  Praktikopholdet veksler mellem undervisning og arbejde i butik eller handelsvirksomhed.

Per Jensen, der er uddannelsesleder for EUX Business stemmer i: ”Siden 2013 har EUX eleverne haft mulighed for international praktik i Dublin, hvor de har arbejdet i ECCO-, Bestseller og Debenhambutikker. Det seneste hold, bestående af 10 EUX-elever, vendte da også hjem fra Dublin i fredags efter 3 uger med kundebetjening i udlandet. Visionen er, at de internationale praktikmuligheder for EUX-elever skal udvides til 5 lande. Med Finland og Holland er vi nu oppe på tre destinationer, og vi er i gang med at etablere samarbejde med skoler i Nordspanien og i Tyskland, så vi får et alsidigt tilbud til elever med forskellige sproginteresser”.